Gå till innehåll

Senast uppdaterad: 2023-01-11

Författare: Jörgen Svensson

Kort om HMFK

Vi är drygt 50 medlemmar i Hässleholms Modellflygklubb, som sysslar med modellflyg eller med skärmflyg (paramotor). Några av oss håller på med både och.

Vanligast är modellflygplan med förbränningsmotor, men det flygs även med el- och segelflygplan samt med helikopter. Vi har medlemmar som tävlar i IMAC på såväl nationell och på internationell nivå. Vår klubb har medlemsnummer L 317 i Sveriges Modellflygförbund, SMFF.

Vår sektion för skärmflyg bildades hösten 2016. Våra skärmflygare flyger mest med "motor på ryggen" och utgår då oftast från vårt fält. Vår skärmflygsektion är ansluten till Svenska Skärmflygförbundet (SSFF).

Vi har ett öppet och bra fält utan turbulens som vi började att anlägga våren år 2016. Det ligger några km nordväst om Hässleholm på gamla Vankiva flygplats, strax nordväst där väg 21 och väg 117 korsar varandra.

Ni som är intresserade av modellflyg eller skärmflyg, är välkomna att ta kontakt med oss.

Skribent: Jörgen Svensson

Modellflyg våren 2020