Gå till innehåll
Stockholms Segelflygklubb
Stockholms Segelflygklubb

Publicerad: 2022-10-03

Senast uppdaterad: 2022-11-20

Författare: Dejan Nedanovski

Anmälan Teorikurs

Nu kan du anmäla dig till vinterns teorikurs,

Kursschema och Anmälan till kurs

Anmälan Teorikurs SPL 2022-2023

Vi erbjuder inte teorikurs eller radiokurs till personer utanför klubben. Du måste vara fullt betalande medlem (senior eller junior) i SSFK.*
Kursavgift: Teorikursen ingår i medlemsavgiften. Alla medlemmar, även de som redan har sitt SPL, har rätt att gå kursen.

Kursplanering: Onsdagskvällar. Teorikursen hålls online.

Första tillfälle: Preliminärt onsdag tredje veckan i november. De ämnen som hinns med innan mitten av januari kommer att ges en gång till i slutet av kursen. Man alltså börja även i januari och få lektioner för hela kursem

Länk till anmälningsformulär Länk till annan webbplats.

Kommentar: Vår tidigare litteratur - boken Segelflyg - är slut hos tryckeriet. Nytt material är under framtagning hos segelflygförbundet och beräknas klart i början av november. Det är orsaken till denna flytande planering av kursstart.

*Har du inte bestämt dig ännu så erbjuder vi ett antal introduktions-webbinarier för de som vill veta mer om Segelflyg och klubben - då kan de vara ett bättre alternativ för dig.

Praktiska flygkursveckor Certifikat och Vidareutbildning: Kurser 2022

(Preliminär, se info i MyWeblog för ev. ändringar.)

Anmälan görs via länk som du hittar i MyWeblog. Informationen är till för redan inskrivna elever. Vi har för närvarande stopp i antagningen av nya elever.

Se våra FAQ Länk till annan webbplats. om utbildning och sidor om hur många kursvecko Länk till annan webbplats.r du behöver boka in.

Du måste vara medlem Länk till annan webbplats. för att kunna anmäla dig.

Sista anmälningsdag: För alla kurser generellt 4 veckor före kursstart, men vi kan ta emot senare.
Om du är sent ute: Kontakta skolchefen via utb(at)ssfk.se.

Kursavgifter, läraravgifter och priser för elever i SPL-skolning: Se SSFK Prislista Länk till annan webbplats.

Avbokningsregler: 2 veckor innan kursstart skall man ha positivt saldo om minst 500 kronor på sitt tg-konto. Uteblir man från anmäld kurs debiteras No-show-avgift om 500kr / kursvecka.

Kursinformation: Utöver den information som finns på vår hemsida så finns krav och generell kursinformation om de flesta utbildningskurser i Segelflyghandboken (SHB) Länk till annan webbplats.. Artikelnummer är angett nedan.

Kursförkortningar: Alla förkortningar innehåller veckonummer och bokstavsförkortningar, de beskrivs här under.

Kurser markerade med * kräver certifikat

Kurser markerade med ** betyder intresseanmälan, datum inte fastlagt. Kräver också certifikat.

SPL - Segelflygcertifikatkurs, SHB artikel 610

ST* - Sträckflygningskurs

FTV* - Flygträningsvecka. En lärarledd vecka för en grupp där alla har certifikat. Fortbildning på det man vill träna (termikcentrering, landningar, sträcka), samt typinflygningar. För de som tog cert för länge sedan, och önskar, kan övningar ur SHB artikel 631 utföras Länk till annan webbplats..

TMG*- Motorsegelkurs för nya och certinnehavare, SHB artikel 611/612/620. (Frågor till Lennart Öhman om det blir kurs, inget planerat än)

AVA**- Avancerad flygning, läs SHB artikel 633.

IMC*- Molnflygningskurs, läs SHB artikel 632.

RSTD*- Långora Deluxe RST- Flygvecka för medlemmar som vill samla RST poäng och träna inför tävling, sträckflygningserfarenhet krävs om du vill flyga ensits. Läs denna anmälningsinformation Länk till annan webbplats. (Frågor till Gloria). ANMÄLAN FÖRE 1. MAJ.

RST* - Långtora RST - Flygvecka för de som vill samla RST poäng med lite enklare banor och mer grunnläggande sträckflygningsträning. (Fråga Bo-Lennart)

Övriga frågor: kontakta utb(at)ssfk.se.