Gå till innehåll
Arboga Flygklubb
Arboga Flygklubb

Publicerad: 2023-04-20

Senast uppdaterad: 2023-04-21

Författare: Ludvig Jauring

Skyddsobjekt

Observera att hela flygfältet och alla klubbens ytor och lokaler är belägna inom ett skyddsobjekt, vilket medför några saker att tänka på. Det är inte särskilt krångligt, bara man beaktar några enkla regler.

- All fotografering inom området utan tillstånd är ett brott mot skyddslagen. Fråga klubbens medlemmar och funktionärer om råd om du vill fotografera flygplan eller filma din flygning så går det att ordna. (Använd inte mobilen till att filma och fotografera utan tillstånd.)

- Ingen annan än flygklubbens medlemmar eller klubbens besökare i sällskap av klubbmedlem får vistas inom området. Besökare får inte vistas på området om inte klubbmedlem finns på plats.

- Samtliga flygklubbens besökare som kan behöva vistas på flygfältet utan sällskap av medlem i Arboga Flygklubb, t.ex. övernattande gäster på camping, i stuga mm, ska i förväg med namn och personnummer av klubbmedlem som besöksmottagare (tillgänglig och ansvarig för besökaren) föranmälas till vakten på tel 0589-818 44. Dessa besökare ska innan besöket anmäla sig i vakten på Saab (Kungsörsvägen 60), identifiera sig med giltigt ID och kvittera ut besöksbricka som ska bäras synlig och tillgänglig under besöket. Utländska medborgare ska även föranmälas med medborgarskap, passnummer och dess giltighet. Utcheckning ska ske på samma sätt när besöket avslutas.

- Skyddsvakter från Saab ronderar hela flygfältet och kontrollerar ibland besökare och fotografering. Vi har ett mycket bra samarbete med dem, de bevakar vår klubb och vi hjälper till att rapportera störningar kring skyddsobjektet.

Läs mer på den skylt med information till besökare som sitter vid fältvagnen ute vid stråket.