Gå till innehåll
Nyköpings Modellklubb
Nyköpings Modellklubb

Publicerad: 2023-02-02

Senast uppdaterad: 2024-02-10

Författare: Christer Landberg

Meeting på Lundafältet 2017 - 2020


Flygmeeting 25 juli 2020

På grund av rådande Coronapandemi var det bestämt att endast klubbmedlemmar var inbjudna så det blev helt enkelt ett trevligt NMK-meeting! Lite morgontrötta men framåt 12-tiden fanns det en del flygare på plats.

Ett strålande soligt väder men ack så byig vind från skogen. Det gjorde det väldigt turbulent där även de tyngre modellerna for runt i luften. Trots allt flera fina flygningar utan större incidenter. Kul att se "gamla" NMK-are på plats, som Björn och Magnus Enell samt Henrik Edefur med pappa! Grillen var som vanligt tänd för den som hade köttstycken med sig!

Som alltid en trevlig och gemytlig träff!


Flygmeeting 20 juli 2019

NMKs årliga meeting bjöd på kanonfint väder med en värmande sol. Relativt lugna vindar om än lite byvind emellanåt, men inget som störde flygarna egentligen. Ganska mycke´ piloter och åskådare.

Inte många klubbar som kan erbjuda ett så fantastiskt fint fält som Nyköping har. Det flögs i pricip hela tiden, alltid något flyg i luften under hela dagen. Allt från små elmodeller till stora bensinare. Blev man sugen på kaffe eller korv så hade Niklas fru ordnat så fint med en caféteria.

Sammanfattning; En mycket bra och enkelt anordnad flygdag. Trevligt att träffa likasinnade och språka lite. Skickar med några bilder.

Tack för en fin dag Niklas!

//Lennart Andersson


Flygmeeting 28 juli 2018

Modellflygträffen 2018 var tänkt som ett tvådagarsevenemang men pga sjukdom fick söndagen ställas in.

Tyvärr inga utsocknes flygare i år, men en hel del från klubben kom och flög i den bitvis hårda vinden. Även de med små "skumvåfflor" flög trots att det ibland såg vådligt ut. Speciellt vid landningarna! Modellflygträffsgeneralerna Niklas och Göran hade fixat ett välfyllt marketenteri där det serverades korv med bröd (kokt korv i år pga brandrisken), kaffe, läsk, bullar mm mm.

Kanske det var blåsten som skrämde bort besökare utanför klubben? Hur som helst, en modellflygträff för klubbens flygare bör vi ha minst en gång om året!!


Flygmeeting 15 juli 2017