Gå till innehåll
Stockholms Segelflygklubb
Stockholms Segelflygklubb

Publicerad: 2022-12-12

Senast uppdaterad: 2022-12-12

Författare: Peter Biltz

Logi på Långtora

Som medlem eller närstående, har du möjlighet att för en billig penning övernatta i klubbens sovhus på Långtora. Bokning sker genom att ens medlemsnummer skrivs upp på en lista på rumsdörren. Här finns plats för ett trettiotal personer i flerbäddsrum. Fullt utrustat kök finns dessutom i klubbhuset, liksom duschar och toaletter.
I klubbhuset finns också bastu för den som önskar, samt enklare försäljning av glass, godis, läsk och färdiga mikrorätter. För att undvika onödig kontanthantering föredrar klubben att medlemmar faktureras i efterhand genom att kryssa i sina köp på en lista som ligger i klubbhuset.

Efter en lång dags flygning kan det vara skönt att få slå sig ner med något kallt att dricka på "ljugarbänken" på verandan och kanske ropa några uppmuntrande ord till den som för kvällen fått för sig att vara grillmästare. För dig som är elev kan det vara en god idé att övernatta på Långtora under grundutbildningen. Ljugarbänken är nämligen inte bara trevlig, utan understundom också synnerligen lärorik.

Den som vill kan också ta med sig husvagn eller husbil och ställa upp i backen där möjligheter finns att koppla in sig på elnätet.

Årets två stora sociala begivenheter är midsommarfirandet och kräftskivan. Den som vill får gärna komma själv eller med familj och fira. Datum för kräftskiva brukar publiceras i kalendern. Även tävlingar anordnas på Långtora, vilket leder till mycket gäster från andra klubbar och avslutningsfest.

Välkommen till Långtora, och känn dig som hemma!

En bild