Gå till innehåll
Skövde Flygklubb
Skövde Flygklubb

Publicerad: 2022-11-09

Senast uppdaterad: 2023-12-10

Författare: Skövde Flygklubb

Flygverksamhet

Skövde Flygklubb flyger från Falköping flygplats och verkar under det gemesamma namnet Flygsportscenter Falköping. Klubben delar verksamhet tillammans med Falbygdens FK. Detta innebär att vi flyger tillsammans, gör årstillsyner tillsammans och har andra klubbaktiviter tillsammans. Detta är en förutsättning och start för en större integrerad verksamhet tillsammans. Detta är även en start på ny utveckling för vår fantastiska sport segelflyg.

Klubben har en stor verksamhet med tillgång till modern flygflotta. Vi håller även på att utveckla vår flygflotta för att kunna möta klubbens behov och krav. Men även sträva åt att nå de miljömål och krav som finns för framtiden.

Från Falköping flyger du i G-luft (fri från kontrollerad luft) vilket innebär att det finns stora möjligheter för sträckflygning men även molnflygning. Verksamheten bygger på vinsch som startmetod men även stora möjligheter för självstartande finns (SLG). SLG är en del av klubbens program i utvecklingen för klubbens framtid. Vinschen är en faktor som gör att Skövde och Falbygdens FK är Sveriges billigaste flygklubbar.

Duo Discus landning

SE-UYC inför landning