Gå till innehåll
Skövde Flygklubb
Skövde Flygklubb

Presentkort/ Prova-på

Har du någon gång drömt om att flyga och testa dina egna vingar, eller är du sugen på att skaffa ett certifikat? Detta är första steget.

Att segelflyga skapar minnen för livet. Skövde Flygklubb erbjuder prova-på starter som du kan ge bort till en kompis eller flyga själv. Vi flyger även för olika event som möhippor, svensexor eller företagsflygningar.
I en flygning får du upplevelsen att testa en vinschstart med ett av klubbens tvåsitsiga flygplan. Beroende på vädret och uppåtvindar kan flygningen variera olika länge.

Upplevelsen är ungefär 1h lång. När du anländer på plats blir du mottagen av den piloten du ska flyga med. Du får en briefing av säkerhetsbestämmelser samt kortare genomgång av flygplanet. När flygningen är genomförd sker en kortare debriefing, kanske är detta ditt första steg till ett certifikat?

Du kan även göra en prova-på utbildning där du får en kväll och gör de första stegen till ett flygcertfikat för att du ska kunna göra ett inledande beslut om du skulle vilja fortsätta att segelflyga. Detta är perfekt för dig som vill lära dig mer om just segelflygning men kanske inte riktigt helt bestämt dig än.
I denna kurs lär du dig hur du inleder en sväng, går ut ur en sväng och får känna på mer av hur en landning går till.

En presentkortsstart: 800kr, en specifik tid bestäms där du får flyga med en lärare eller annan tränare från klubben. Du kan även få ett presentkort om så önskas.

Passagerarflyning/Drop-in: 500kr, flygningen kan ske med en tränare eller annan pilot på plats. Denna syftar till att du ska få uppleva lufthavet och även få möjlighet att spaka själv.

Skövde Flygklubb flyger främst passagerarstarter på Lördagar.

En prova-på kväll(ar), provkurs etapp 1: 2500kr

Ansökan om presentkort/ prova - på:


Du kan även kontakta:
presentkort@skovdeflygklubb.se